vrijdag 8 juli 2011,

om 18.00 uur stap ik in de auto richting Bornerbroek voor een individuele tijdrit en een ploegentijdrit voor het open Twents kampioenschap ploegentijdrit. Ik heb afsgesproken met Rik Westendorp en Gertjan Prins. Ik ken Rik via de kerk en ik heb een paar keer met hem gefiets. Gertjan is de zwager van Rik, tot vandaag heb ik nog niet met hem gefietst (ideale voorbereiding voor een ploegentijdrit).
Door een gedateerde kaart in mijn navigatiesysteem ben ik pas 15 minuten voorafgaand van mijn starttijd bij de inschrijving (stressen dus) snel een nummer op laten spelden, op de fiets en precies op tijd in het starthok voor de individuele tijdrit. Koud starten voor een rondje van krap 16 km niet heel ideaal. Ik ben net weg en een motor blijft maar voor me rijden. Na een kilometer wordt het me duidelijk dat iedere deelnemer een eigen motor voor zich heeft rijden, net echt dus.
Met een kleine 25 minuten 17e, wat mij betreft een prima tijd voor de eerste keer. Daarna met de andere jongens even bij elkaar gezeten. Gertjan voelde zich niet lekker en had eigenlijk geen zin in de ploegentijdrit, maar na een half uur hebben we besloten toch maar mee te doen aan de ploegentijdrit. Snel nog even de nummers opspelden en net op tijd weer bij het starthok. Oh ja ook nog snel even de tacktiek bespreken, en om ons heengekeken. Wat een mooie tijdritspulletjes en een aantal goed verzorgde teams, daar sta je dan met drie verschillende outfitjes en tabak op de benen. Snel van start en het draaide eigenlijk best lekker. Over de finish gekomen wilden we eigenlijk de fietsen in de auto gooien en naar huis gaan. Lekker gefiets en we gaan dit zeker vaker doen was het gevoel. Toch nog snel even bij de prijsuitreiking kijken en verbazingwekkend genoeg bleken we 3e te zijn geworden. Hier hebben we nog even op gedronken en daarna met de bloemetjes en bokaal naar Zwolle.

geslaagd experiment www.tijdrijden.nl gaan we zeker in de gaten houden voor nog weer een tijdritje

groet,

Sikke